تبلیغات
سپل حسینی پسری از ترکمانچای | ترکمن چای , ترکمانچای , Torkamanchay - طرز تهیه خشیل، غذای شب یلدای آذربایجان

سپل حسینی پسری از ترکمانچای | ترکمن چای , ترکمانچای , Torkamanchay

پسری از خطه ترکمانچای - sepel hoseiny

چهارشنبه 27 آذر 1392

طرز تهیه خشیل، غذای شب یلدای آذربایجان

نویسنده: سپل حسینی   طبقه بندی: متفرقه، 

طرز تهیه خشیل، غذای شب یلدای آذربایجان
خَشیل یکی از غذاهای محلی مردم آذربایجان است که خوردن آن بین ساکنین مناطق مختلف آذربایجان و خصوصا در مراسم شب یلدا رایج است.

خَشیل یکی از غذاهای محلی مردم آذربایجان است که خوردن آن بین ساکنین مناطق مختلف آذربایجان و خصوصا در مراسم شب یلدا رایج است. به سبب وجود مقدار زیادی گندم و شکر و کره طبیعی در این نوع غذا برخی بر این باورند که خوردن خشیل باعث مقاومت بدن در برابر سرما می‌شود.

مواد لازم برای 4 نفر :
بلغور گندم : یک پیمانه
آرد : 4 الی 6 قاشق سوپ‌خوری
آب سرد : 4 پیمانه (یک لیتر)
شیر : به میزان لازم
عسل : به میزان لازم
کره : به میزان لازم

طرز تهیه :
_ بلغور را خیس کرده و بعد از چند ساعت با آب بپزید تا زمانی که آب بلغور کشیده شود. سپس بگذارید تا سرد شود.

_ حداقل 4 قاشق آرد را در 4 پیمانه آب سرد حل کرده، بلغور پخته شده را به آن اضافه و روی حرارت قرار دهید و هم بزنید تا غلیظ‌تر از حلیم شده، بوی خامی آرد از بین برود. در صورت لزوم می‌توان یک الی دو قاشق سوپ‌خوری دیگر آرد اضافه کرد تا به غلظت آن افزوده شود.

_ برای سرو کردن خشیل، آن را در ظرف گودی ریخته، وسط آن را گود کرده و شیر و عسل بریزید. اطراف آن را نیز کره‌ی آب شده اضافه کنید که مقدار کره به میل و سلیقه شما بستگی دارد.

_  خشیل رو حتما باید با شیره مصرف کرد چون بدون شیره بدون مزه خواهد بود و برای صبحانه بخصوص در روزهای سرد زمستانی و همچنین برای تقویت بنیه و خون‌سازی بسیار مناسب است.

نکات مهم :
1 - این دستور 200 گرم کربوهیدرات، 20 گرم پروتئین، 60 گرم چربی و 1420 کیلوکالری انرژی دارد.

2 - درصورتی که از آرد گندم کامل استفاده شود بسیار مقوی‌تر است.

3 - این غذا مربوط به استان‌های آذربایجان می‌باشد.

4 - این غذا را می‌توانید با مخلوط کره، دارچین و شکر سرو کنید.

5 - از (دوشاب) شیره انگور نیز می‌توان به جای شکر استفاده کرد.

منبع: همشهری آنلاین

نظرات() 
terrilynbarzey.weebly.com
سه شنبه 2 خرداد 1396 12:24 ق.ظ
Greetings! Very useful advice in this particular post!
It is the little changes that make the greatest changes.
Many thanks for sharing!
رزیتا
چهارشنبه 27 آذر 1392 01:09 ب.ظ
سلام وبلاگ زیبایی داری و ممنون از مطالب زیبایی که ارسال می کنی .راستی خیلی بازدیدت کمه من یه سایت بهت معرفی می کنم بیا وبلاگت را در این سایت ثبت کن تا بازدید وبلاگت بره بالا
مریم
چهارشنبه 27 آذر 1392 10:24 ق.ظ
عجب وبلاگی داری انصافا وبلاگت خوبه من ذوست دارم آدرس وبلاگتو داشته باشم آدرستو داشته باشمست دارمبیا تو سایت من آدرستو بذار
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر

نویسندگان

Code Center

Code Center

آمار وبلاگ

  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :

با کلیک بر روی 1+ ما را در گوگل محبوب کنید